KOFFIE AMBACHTELIJK GEBRAND IN GENT

ONS VERHAAL

Ons verhaal begint enkele eeuwen geleden. In 1854 start Leo Vandekerckhove een koffie-branderij in Avelgem, een eind buiten Gent. Later verhuist de branderij naar Eksaarde en sinds de jaren tachtig bevindt de branderij zich onder onze winkel in Gent. De huidige zaak wordt uitgebaat door Louis Vandekerckhove, koffiebrander van de 5e generatie (!) en Anna Bargiel, barista en thee-expert. In onze zaak ervaar je het dus volledige koffieproces, van groene boon tot en met de perfect gezette kop koffie. 

Wij houden de vorige generaties koffiebranders graag in leven en branden daarom nog steeds hun eeuwenoude melanges zoals Java Arabica, Wiener Melange en Espresso San Marco. Louis maakt op zijn beurt ook eigen melanges waaronder onze geliefde houseblend ‘Melange Rimbaud’. Het is een eerbetoon aan de schrijver Arthur Rimbaud die, net als de branderij, het licht zag in het jaar 1854 én na zijn carrière als rebelse dichter koos voor een leven als koffiehandelaar in Harrar, Ethiopië. Dit kon geen toeval zijn! Vandaar dat we hem ook kozen om het gezicht te worden van onze zaak.


Als koffiebranders zijn we enorm blij met de (r)evolutie die het product koffie de laatste decennia onderging. Er is tegenwoordig veel aandacht voor kwalitatieve koffie en de unieke smaakeigenschappen die door het brandings-proces kunnen worden blootgelegd. Ook de keuze van de bonen op basis van regio wekt belangstelling en zorgt voor een unieke samenwerking tussen plantage, brander en barista. De ‘slow coffee’ zetmethodes worden terecht opnieuw gewaardeerd, vandaar dat wij ons ook met enige trots de belgische B2B verdeler van Hario, de Japanse producent van slow coffee tools, mogen noemen.


"Als je een pakje koffie van Vandekerckhove opentrekt, ontwaar je een muzikale geur. De verse melange of single originkoffie brandt Louis steeds met zijn gitaar bij de hand. Muziek proef je hier niet enkel met je oren."


THEE

Naast koffie spreekt de wondere wereld van de thee ook steeds meer mensen aan. In onze winkel hebben wij een rijkelijk en gevarieerd thee-assortiment gaande van puur wit, groen en zwart tot geparfumeerde thees, kruiden en fruitmelanges. Ons thee-assortiment verdiende ook een gezicht en daar kozen we voor Oscar Wilde. Schrijver en theeliefhebber, eveneens geboren in 1854. Zijn gezicht pronkt trots op al onze theeverpakkingen.


BEKIJK ONS ASSORTIMENT