KOFFIE AMBACHTELIJK GEBRAND IN GENT

Mexico Chiapas Geisha Finca Irlanda- BIO

€ 14,00

Gewicht
Maalgraad
Productnummer: VDK10790.2
Deze koffie uit het Chiapas regio, is bio-dynamisch geproduceerd, een aanrader voor alle fijnproevers, met tonen van karamel, honing en melkchocolade. 
Biodynamische productie is gebaseerd op de natuurlijke relatie tussen fauna en flora en respect voor levende organismen. De zaai- en oogstperiodes volgen de maancyclus, zodat de plant helemaal geïntegreerd is in zijn ecosysteem. Er wordt niet gewied of gerooid, de koffiebomen van het terroir Soconusco groeien alsof ze inheems en wild zijn. Geneeskrachtige planten worden gebruikt om mogelijke ziekten te behandelen en om het proces van fotosynthese te verbeteren. Naast de koffiebomen worden kamille, paardenbloemen en brandnetels geplant om hun ontwikkeling te bevorderen. Het reservaat is een waar toevluchtsoord er leven er meer dan 200 soorten vogels, 87 soorten spinnen en 80 soorten mieren; er groeien meer dan 50 soorten bomen en 800 soorten planten.
Het resultaat in het kopje is van hoge kwaliteit en de productie van deze koffie respecteert de natuurlijke omgeving en het welzijn van de consument.
1090m / tropisch woud / arabica Geisha / handgeplukt en gewassen