Meiko™ Ceremonial Matcha 100g
Een volle body met een subtiel bloemenaroma. Deze hartelijke ceremoniële matcha heeft een smaragdgroen tas met een zoet en hartige ondertoon van bloemen en delicate taninnes. Matcha is een Japanse groene thee gemaakt van de beste theeblaadjes. Eén maand voor de oogst worden de theevelden overdekt met doeken om ze van de zon af te schermen. In een vrijwel donkere omgeving compenseert de theeplant het verlies aan zonnestralen met een uiterst intensieve productie van chlorofyl. Matcha is het de meest verfijnde en exquise theesoort in Japan. De blaadjes worden vermalen tot een poeder en wordt in zijn geheel geconsumeerd. Daardoor gaat er niets van de vitaminen en mineralen verloren.
Doe 1/2 theelepel (ongeveer 2 bamboelepels) matcha (~1g) in matchakom en voeg 15 ml 70ºC water bij. Kneed het mengsel grondig met een bamboegarde tot er een gladde pasta ontstaat. Voeg nog 70 ml water toe en meng tot een consistent geheel.
Rol na het nippen de vloeistof rond het gehemelte om de volledige smaakanatomie van de thee te waarderen.