Jasmin
Het geuren van thee is een duizend jaar oude methode. Tijdens het drogen wordt de thee natuurlijk gearomatiseerd door toevoeging van verse jasmijnbloemen. De bloemen worden er nadien uitgehaald. Deze thee past perfect bij een oosterse maaltijd of gewoon als een tussendoortje
Groene thee is niet geoxideerd. Om de oxidatie te verhinderen worden de versgeplukte blaadjes gebakken, afhankelijk van de soort duurt het proces tussen enkele seconden tot een tiental minuten. Nadien worden ze gedroogd in een wok of een droogtrommel. Hoe minder de thee wordt bewerkt hoe meer bioactieve stoffen het bevat. Talloze onderzoeken tonen aan dat groene thee een gezonde effect heeft op het lichaam. Zo verminderd groene thee de kans op kanker en beinvloedt het het metabolisme op zo’n manier dat we gewicht verliezen. Door antioxidanten kunnen we beter weerstand bieden aan schadelijke stoffen, ze helpen in de strijd tegen het verouderingsproces. Infusie 4-5min / water 80°C