KOFFIE AMBACHTELIJK GEBRAND IN GENT

Honduras La Paz Liquidambar - BIO

€ 14,00

Gewicht
Maalgraad
Productnummer: VDK10793.2
Fruitig 
Finca LiquidambarWaterbesparing is de grootste zorg voor deze toegewijde boerderij, die alleen natuurlijke of honing gecertificeerde biologische koffie aanbiedt. De inzet voor milieubehoud leidde er ook toe dat het vorig jaar 2500 bomen op de boerderij zijn geplant.
Tussen januari en maart, wanneer de koffie optimaal rijp is, worden de kersen met de hand geplukt door mannen en vrouwen, waarbij alleen het rijpe fruit wordt geplukt. De volgende dag worden de bessen verplaatst naar een droogruimte voor gecontroleerde zondroging op terrassen, wat ongeveer 18-22 dagen duurt, afhankelijk van de omgevingstemperatuur. Het honingproces houdt in dat een deel van het slijm tijdens de droogperiode wordt vastgehouden. Naast het resultaat in de tas, is een van de voordelen van dit proces dat het het gebruik van water beperkt in vergelijking met een volledig gewassen proces.
1550m, Arabica Red Caturra, natural