Ga naar de hoofdinhoud Ga naar de zoekopdracht Ga naar de hoofdnavigatie
topBar.leftText

Ethiopia Kochere BIO

Ethiopië - Yirgacheffe - Kochere washing station


De bakermat van koffie waar koffie nog in het wild groeit en waar, volgens de overlevering, ook het woord ‘koffie’ vandaan komt. In Ethiopië wordt koffie al sinds de 9e eeuw als drank bereid. De verschillende koffieregio’s in Ethiopië zijn Sidamo, Yirgacheffe, Limu, Jima, Lekempti en Harrar. De koffie uit deze regio’s wordt vaak genoemd naar de streek, gecombineerd met een kwaliteitsgraad, zoals Sidamo grade 2, Yirgacheffe grade 2, enzovoort.

Rondom het stadje Yirgacheffe, dat overigens in de Sidamo-regio ligt, wordt koffie voornamelijk geteeld op kleine plantages op een hoogte tussen de 1800 en 2200 meter boven zeeniveau. Veel van de plantagehouders zijn aangesloten bij een coöperatie zoals Yhaenu. Onze Kochere is vernoemd naar het wasstation waar deze coöperatieve de koffie verwerkt. 

Koffie uit dit terroir staat bekend om een zoete, bloemige kop, vaak met noten van mango, framboos en citrusvruchten. Deze Grade 2 Kochere heeft een cupping-score van 84,25 en biedt aroma's van sinaasappel, melkchocolade en rode bessen