KOFFIE AMBACHTELIJK GEBRAND IN GENT

Brazil Bob O Link - BIO

€ 12,00

Gewicht
Maalgraad
Productnummer: VDK10822.3
Chocolade, karamel, noisette, citroen. 
Arabica, Catuai Rouge, 1000-1400m, Honey washed. 
De familie Croce van FAF (Fazenda Ambiental Fortaleza) zet zich al vele jaren in om een nieuw imago en een positieve impact te geven aan koffie in een land waar intensieve landbouw en monocultuur de norm zijn.
BOB O LINK: een ander gezicht van Brazilië: Ten eerste is deze grappige naam de naam van een ​​bedreigde  trekvogel uit Brazilië. Hij migreert elk jaar tussen de VS en Brazilië, maar vindt helaas niet langer de voedselbronnen die nodig zijn voor zijn migratieperiode vanwege de intensieve monocultuur. Deze vogel is vooral een symbool. Het BOB O LINK-project is een integrale kwaliteit, of het nu gaat om milieu, sociale engagement of bekerkwaliteit. Geïnitieerd door de familie Croce die een conceptboerderij creëerde, werd dit project vervolgens gedupliceerd in meer dan 50 naburige boerderijen. 
De regio Sul de Minas is, zoals de naam het al doet vermoeden, de zuidelijke zone van de grotere regio Minas Gerais. De regio Sul de Minas, bekend als een van de grootste koffieproducerende regio's in Brazilië, is een traditioneel productiegebied voor Arabica-koffie (geïntroduceerd in de jaren 1850), goed voor ongeveer 30% van de nationale productie. Een heuvelachtige regio met een mild klimaat en een gemiddelde hoogte van 850 m, deze regio heeft enkele van de grootste koffieplantages van Brazilië. Het verbouwt voornamelijk koffiesoorten Catuaí geel en Mundo Novo.