KOFFIE AMBACHTELIJK GEBRAND IN GENT

Shere Khan - Indonesië - BIO

€ 12,00

Gewicht
Maalgraad
Productnummer: VDK10813.3
We werken samen met de Ketiara-coöperatie (wat "succes" betekent in de Gayo-taal) aan specifieke specificaties voor Sumatra van zeer hoog niveau. Ketiara bestaat voor 90% uit vrouwen, het heeft meer dan 900 kleine producenten die elk ongeveer 0,5 ha bezitten. De Shere Khan wordt geoogst uit 8 naburige dorpen in Atjeh Tengah, tussen 1200 en 1500 meter boven de zeespiegel. Een eerste oogst wordt gedaan van september tot november, daarna een tweede, van maart tot april. Alle koffies van de coöperatie zijn 100% traceerbaar en komen alleen van boerderijen met een biologische certificering. De plantages bevinden zich in een gebied dat bergen en tropische bossen combineert, waardoor de koffiebomen kunnen groeien in de schaduw van avocado- of sinaasappelbomen. Shere Khan is een koffie van klasse 1. Kersenproces: Halfgewassen De kersen worden tot pulp geperst en 8 uur droog gefermenteerd Droogproces: Nat gepeld Pellen tussen 30-40% luchtvochtigheid. De Wet hulled methode is een traditioneel droogproces in Indonesië. De koffie wordt gepeld met een hoog vochtgehalte, meer dan 16%, en vervolgens groen gedroogd, wat de boon een felblauwe kleur geeft.