KOFFIE AMBACHTELIJK GEBRAND IN GENT

Ethiopia Refisa Nensebo -BIO

€ 11,00

Gewicht
Maalgraad
Productnummer: VDK10774.4
Refisa-wasstation in Nensebo in Sidamo levert koffie met de reputatie clean, zoet en bloemig te zijn.
De boeren verbouwen ook teff, valse banaan en maïs. De koffiekersen worden met de hand geplukt. Bij het wasstation van Refisa worden de ze gesorteerd en ontpulpt. Vervolgens wordt de koffie gefermenteerd en gewassen in schoon water. Werknemers leggen het perkament op verhoogde bedden. Perkament wordt regelmatig geharkt om een gelijkmatige droging te garanderen. Het duurt ongeveer 8 tot 10 dagen voordat het perkament droog is.
Ethiopië is bekend als de geboorteplaats van de koffie en is tot op vandaag een lieveling van de koffiekenners vanwege de ongelooflijke verscheidenheid aan smaken.
De meeste boeren in Ethiopië zijn kleine producenten en de meerderheid blijft koffie verbouwen met traditionele methoden, zonder gebruik van kunstmest of pesticiden. Koffie wordt bijna volledig verbouwd, geoogst en gedroogd met behulp van handmatige systemen.
Arabica,  heirloom
Fully washed
1850m tot 2000m