KOFFIE AMBACHTELIJK GEBRAND IN GENT

Ethiopia Koromii Guji Natural - BIO

€ 14,00

Gewicht
Maalgraad
Productnummer: VDK10837.3
Guji's unieke microklimaat is waar de koffiebomen voor het oorspronkelijk groeiden, het klimaat is er ook perfect voor de koffieteelt. De boeren van Koromii Farmers Group verbouwen koffie met het oog op hoogwaardige Speciality Coffee productie en deze gecertificeerde Biologische en Natural voldoet aan alle verwachtingen.
De 27 boeren van Koromii Farmers Group verbouwen koffie in Koromii, Guji. Ze telen voornamelijk Jimma Agricultural Research Centre (JARC) variëteit 74112, een variëteit die door JARC is ontworpen om te gedijen in het klimaat van Ethiopië, op grote hoogten van 2.000 tot 2.150 meter boven zeeniveau.
Boeren in deze regio verbouwen al generaties lang koffie, het zijn echte specialisten. Landbouwmethoden in Guji blijven grotendeels traditioneel. Guji-boeren combineren hun koffieteelt meestal met andere voedselgewassen. Deze methode is gebruikelijk bij kleine boeren omdat het landgebruik wordt gemaximaliseerd en voedsel voor hun gezinnen wordt geboden. Behalve dat ze traditioneel gemengd blijven, zijn de meeste boerderijen ook standaard biologisch. Boeren in Guji gebruiken doorgaans zeer weinig of geen kunstmest of pesticiden. Het meeste werk op de boerderij wordt handmatig gedaan en zeer weinig taken zijn gemechaniseerd, zelfs tijdens de verwerking.
Varieteit: JARC74112 / Processing: Natural / Altitude: 2000 tot 2150m